Föreläsningar

Jag kommer gärna och föreläser hos er!

Hur funkar stress och hur kan vi förebygga sjukdom? 

Jag kan också berätta om Mindfulness och vad det är för någotVi testar lite olika övningar och du får veta mer hur mindfulnessträning påverkar vår hjärna och kropp. 

Hör av dig med dina önskemål.

Några ställen jag varit och föreläst hos är: Medborgarskolan, Motorsport gymnasiet i Anderstorp, IDATA AB, Trioworld AB, Värnamo Energi AB, Parkinsonförbundet Jönköpingslän, Fibromyalgiföreningen i Värnamo, Personalklubben Värnamo Sjukhus, Akutmottagningen mfl.

Om mig

Jag som driver Mindful Training heter Maria Modée och är född och uppvuxen här i Värnamo. Jag lever sen flera år tillbaka med min sambo och våra barn i en så kallad bonusfamilj. Hund och katt har vi också :) Jag kommer gärna ut i naturen och umgås med mina nära och kära.

Målet med min verksamhet är att nå ut till så många som möjligt för att minska och förebygga stress och psykisk ohälsa i samhället. Det efter att själv har varit väldigt sjuk i utmattning.

Stress och psykisk ohälsa är något som ökar lavinartat i samhället idag, och fler än någonsin är sjukskrivna. Ofta för utmattningssyndrom eller stressrelaterade sjukdomar. Så något måste göras känner jag!

Jag är själv drabbad, så jag vet vilket helsike det är att bli så sjuk. Inget man önskar att någon får vara med om. Att vissa dagar inte kunna ta sig upp ur sängen, eller inte minnas vart det är man är på väg, inte orkar hjälpa barnen med läxor.. Det är hemskt och man blir rädd. 

Jag har levt med värk i kroppen, oro och stress, sedan tonåren. Har sedan jag var 13-14 år, gått regelbundet hos sjukgymnast för hjälp med rygg, nacke och axlar tills jag hittade Yinyogan för några år sedan. Den förändrade mitt liv. Diskbråck i kombination med utmattningssyndrom för 3:e gången fick mig att tänka om. 
Jag insåg att jag måste förändra mitt liv för att må bra och hålla i längden och beslöt mig för att utbilda mig till instruktör i Yinyoga, Barnyoga och Mindfulness. Läste även en högskolekurs i Psykologi. Det var det bästa jag gjort i hela mitt liv! Och har sedan läst och gått många kurser inom hälsa, och jag söker ständigt mer kunskap. Så jag ser mig numera som en hälsocoach och samtalsterapeut med utbildning inom KBT.

Tidigare har jag arbetat inom butik och senare år som ekonomiassistent och redovisningsansvarig. Har fått många bra erfarenheter av dessa yrken som jag bär med mig. Men är man stressad och mår dåligt måste man förändra sin situation, och det är vad jag gjort. Det är så klart inte lika enkelt för alla, men man måste våga för att vinna.

Jag är tacksam och glad för alla mina erfarenheter, bra som dåliga. Det är dem jag tackar för att jag är här där jag är idag. Jag ser livet med helt andra ögon och värdesätter andra saker än tidigare. Mycket av det har mindfulnessövningarna lärt mig och även positivt tänkande som jag jobbat mycket på ,och det vill jag även förmedla.

Träningen har alltid funnits där mer eller mindre. Som tonåring var det fotboll och volleyboll för hela slanten, som sedan i 20-års åldern gick över till styrka- och gruppträning på gym. På senare år har jag även varit hjälpledare i volleyboll och akrobatik för ungdomar, vilket varit väldigt roligt. Framför allt att kunna peppa och stärka ungdomarnas självförtroende. 

Jag ser med nyfikenhet och spänning fram emot att få träffa dig!

// Maria